Tipy na večeře plné bílkovin

Bílkoviny jsou pro naše tělo velmi důležité, a to nejen pokud aktivně sportujete. Nicméně právě sportovci moc dobře vědí, že se bez pořádné dávky bílkovin jejich tělo neobejde. Nejen, že díky bílkovinám dochází k správnému růstu svalů, ale také vám pomáhá s jejich regenerací a zajišťují správné fungování vašeho organismu a metabolismu. Jejich příjem je vhodný zvýšit i během diety. Bílkoviny vás umí skvěle zasytit a pokud si dopřejete jídlo plné bílkovin, zasytí vás na mnohem déle než jídlo, kde se žádné bílkoviny nevyskytují.

Pojďme se tedy podívat na tipy na večeře plné bílkovin, které vás spolehlivě zasytí a pomohou vám zvýšit počet gramů proteinů ve vaší stravě.

tortilla

Sendvič s vaječným salátem

Mnoho lidí se mylně domnívá, že při hubnutí nebo v rámci zdravé stravy, by neměli vůbec konzumovat pečivo. Není to ale pravda! V naší stravě potřebujeme i sacharidy a zrovna pečivo, zejména to celozrnné řadíme mezi komplexní sacharidy, které jsou pro naše tělo výživné. Opečte si na suché pánvi dva plátky chleba, nejlépe toustového a připravte si vaječný salát. Dvě či tři vejce uvařte natvrdo a poté je nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte s nakrájenou cibulkou, kousky celeru a řeckým jogurtem. Dochuťte solí, pepřem a výslednou směs namažte na chleba, který přiklopíte druhým plátkem.

sendvič

Tortilly

Tortilly plněné nejrůznějšími pochoutkami jsou velmi oblíbeným jídlem. A rozhodně si dokážete z tortilly sestavit bílkovinovou bombu. Ogrilujte nebo orestujte si kuřecí stehenní řízky, které jsou šťavnatější než prsa. Pokrájejte je na kousky a umístěte do tortilly. Omáčku si připravte z řeckého jogurtu, lžičky majonézy light a česneku. Poté umístěte do tortilly nastrouhaný nízkotučný sýr a čerstvou zeleninu. Tortillu zamotejte a na chvíli zapečte na grilu nebo na pánvi.

 

Mleté maso na asijský způsob

Mleté maso je často opomíjené v různých receptech, ale dokážete z něj vytvořit spoustu jednoduchých a chutných jídel. Maso zvolte kuřecí nebo krůtí, pro nižší obsah tuku. Na kapce oleje orestujte cibulku a poté orestujte maso. Dochuťte pepřem, paprikou, sušeným česnekem a chilli. Poté přidejte tmavou sójovou omáčku, světlou sójovou omáčku a kapku ústřicové omáčky. Poté, co je maso hotové, můžete v té samé pánvi orestovat zeleninu, například asijskou směs. Výsledné jídlo podávejte s basmati nebo jasmínovou rýží.

You may also like...