Čokoládové dezerty pro milovníky čokolády

Bílá, mléčná, hořká. Ať už milujete jakoukoliv, je mezi námi jen málo těch, kteří by neměli rádi čokoládu. Čokoláda je skvělá i jen tak, pokud jí jíte jen tak, nebo pokud ji máte v podobě nějakého vynikajícího dezertu.

Jaké jsou ty nejlepší a nejpopulárnější dezerty z čokolády?

 

Sachrův dort

Za nedalekými hranicemi Rakouska se jedná o nejslavnější dort vůbec. Sachrův dort je vynikající zakončení jídla, protože jeho hutnost, sladkost a hořkost čokolády vytváří tu nejlepší čokoládovou pochoutku. Vrstvy čokoládového piškotu jsou proložené meruňkovou marmeládou a nahoře je křupavá čokoládová poleva. Tradičně se ještě podává s kopečkem čerstvé šlehačky. Výsledkem je spojení kyselé meruňkové marmelády a syté čokolády, což vytváří neodolatelnou kombinaci.

čokoládová pěna

 

Čokoládové mousse

Tento dezert pro změnu pochází z Paříže a jedná se o vynikající spojení krémové textury a čokoládové chuti. Čokoládové mousse, nebo také čokoládová pěna, se vyrábí ze směsi vajíček, másla, cukru a samozřejmě také hořké čokolády. K dozdobení se používají čokoládové kousky nebo čerstvé ovoce.

 

 

Brownies

Kdo by nemiloval brownies. Tato buchta pochází původem z Ameriky a dnes je populární po celém světě. Brownies jsou hutné, syté a mají velmi výraznou čokoládovou chuť. Vevnitř jsou naopak vláčné a nejlepší jsou, když jsou ještě teplé. Často se podávají s čerstvou šlehačkou a případně i kopečkem vanilkové zmrzliny.

 

brownies

 

Suflé

Suflé se dá připravit s mnoha příchutěmi, ale nejznámější je ais právě čokoládové suflé. Tnto dezert pochází z Francie, kde ho vyšperkovali k dokonalosti. Jeho příprava totiž není zrovna snadná. Musíte trefit poměr ingrediencí a dobu pečení tak, aby bylo suflé lehce propečené ale vevnitř zůstalo měkoučké, sametové, až téměř tekuté. Vršek by měl být naopak křupavý. Samotné těsto na suflé se tvoří ze základních ingrediencí, jako je mouka, vece, mléko, cukr a samozřejmě také štědrá dávka kvalitní čokolády.

You may also like...